OBA.SK CSOM.HU AMB.RO
imprima  |

Protectie anticoroziva temporara, cu ambalare uscata

Coroziunea dispare daca, in interiorul ambalajului, umiditatea relativa a aerului este mentinuta sub 40%. Protectia functioneaza independent de trecerea timpului, de vreme si de compozitia materialului de protejat.

La cerere, unul dintre expertii nostri va veni la dumneavoastra, si, impreuna, vom evalua si vom gasi solutia optima pentru rezolvarea problemelor de ambalare anticoroziva pentru export. Tehnologia de ambalare anticoroziva, materialele precum si diferitele tipuri de unelte necesare le furnizam tot noi.
Daca doriti, putem executa o ambalare de proba a carei eficienta o putem testa intr-un laborator.

Scaderea umiditatii relative este cea mai cunoscuta metoda de protectie anticoroziva temporara la ambalarea produselor pentru export. Ambalajul facut cu grija si indemanare, la orice tip de produs, poate asigura protectia, indiferent de vreme, pentru o perioada nelimitata de timp.

Tehnologia se bazeaza pe faptul ca, daca se mentine umiditatea relativa sub 40%, atunci nu se declanseaza coroziunea.

Pentru punerea in practica a acestei metode este necesara crearea unui invelis ermetic, iar in interiorul lui trebuie introdusi absorbanti de umiditate, intr-o cantitate prestabilita, pentru a usca aerul din interior.


Folia de etansare

Este o folie coextrudata, alcatuita din trei straturi: polietilena+aluminiu+poliester.
Calitatea si compozitia acestei folii corespund normelor civile si militare, atat europene cat si celor americane. Coeficientul de penetrare al vaporilor de apa este mai mic de 0.01 [g/m2/24 h].

Folia se livreaza la cerere, in forma si dimensiunile solicitate (invelis pentru sac, lada, cutie, etc.), sau in forma de sul sau sac.

 


Absorbantul de umiditate

Absorbantul de umiditate este un material natural, poros, care datorita structurii sale este capabil sa absoarba si sa retina o cantitate mare de apa. Este ambalat in pungi sub forma de unitati. Conform standardelor, o unitate se considera a fi cantitatea de absorbant care, intr-un spatiu inchis, cu o umiditate relativa de 20%, poate absorbi si retine 3 grame de vapori de apa iar, in cazul unei umiditati relative de 40%, poate absoarbe si retine o cantitate de 6 grame de apa.

Dupa efectuarea unor calcule prealabile, se poate stabili numarul exact de unitati necesar pentru fiecare tip de ambalaj.

Materialul absorbant se livreaza in pungi inchise, cu indicator de umiditate, pentru a face posibila verificarea conformitatii unitatilor de absorbant


Aparatul de sudat folie

Pentru crearea unui invelis protector ermetic este necesara utilizarea aparatului corespunzator de sudat folie.

Exista doua tipuri de aparate : unul cu incalzire continua si unul cu impulsuri.


Indicatorul de umiditate

Indicatorul de umiditate asezat in interiorul invelisului protector, in spatele unui geam de verificare, face posibila urmarirea continua a umiditatii relative din interior.

In cazul depozitarii pe perioada indelungata, este recomandata verificarea periodica a indicatorilor de umiditate.

Calitatea ambalajelor uscate poate fi controlata doar cu ajutorul indicatorului de umiditate din interior.

 

Alte informatii: Detalii : Protectie temporara anticoroziva cu ambalare uscata
  Solutii in imagini : Confectionarea unui ambalaj uscat